Дестилерии

Една от най-важните характеристики на всяка дестилерия е парогенераторът. Парата е това, което позволява на дестилериите да поставят финални щрихи върху своите продукти. Не само обемът на парата е важен в зависимост от това колко голяма или малка е партидата, но и качеството на парата също е от съществено значение за процеса на дестилиране. Необходима е чиста висококачествена пара, за да се гарантира, че вкусът и ароматът на спиртните напитки са точно такива, каквито дестилерията желае да бъдат.

НАШИТЕ НАЙ-ИЗПОЛЗВАНИ ПАРОГЕНЕРАТОРИ ЗА ДЕСТИЛЕРИЯ

Важно е да не се пренебрегва чистотата в дестилериите. Точно както при всяка друга операция с храни и напитки, инструментите, приборите и всяко друго оборудване, което се използва за производството на спиртни напитки в дестилерия, трябва да са напълно хигиенични. Подобно на болниците, които използват пара за стерилизирането на хирургически инструменти, дестилериите могат да използват парата от своя парен котел, за да гарантират, че всичките им инструменти и оборудване са дезинфекцирани, преди да бъдат използвани за производството на спиртни напитки.